NOS SportAangepast

Nadal pakt elfde Roland Garros-titel door kroonprins te verslaan

Nadal pakt elfde Roland Garros-titel door kroonprins te verslaan

Rafael Nadal heeft zijn duizelingwekkende recordreeks op Roland Garros uitgebreid naar elf titels. De Spanjaard was ook in zijn elfde finale in Parijs een klasse apart. Dominic Thiem werd in zijn eerste grandslamfinale met 6-4, 6-3, 6-2 verslagen.

De 24-jarige Oostenrijker is de enige speler die Nadal dit jaar en vorig jaar heeft verslagen op gravel en geldt dan ook als kroonprins achter de Spaanse gravelkoning, die door zijn overwinning de nummer een van de wereld blijft. Bij een nederlaag was Roger Federer hem gepasseerd.

Zeventien grandslamtitels

In totaal staat Nadal nu op zeventien grandslamtitels, dat zijn er drie minder dan recordhouder Federer. Elf keer hetzelfde grandslamtoernooi winnen, dat lukte alleen Margaret Court in de jaren zestig bij de Australian Open toen tennis voornamelijk nog een amateursport was.

Nadal in tranen na elfde titel op Roland Garros

De eerste opslag van Thiem liet in de eerste set te wensen over, maar verder deed hij amper voor Nadal onder. Eén mindere game kostte de Oostenrijkse halvefinalist van de afgelopen twee jaar de set. Dat was de tiende game en Nadal stond op dat moment met 5-4 voor.

Thiem meende daarna uit een ander vaatje te moeten tappen, worstelde met de vraag of hij misschien aanvallender moest gaan spelen en speelde met die vertwijfeling de Spanjaard in de kaart. Nadal kende geen twijfel en zeker ook geen mededogen en stond in de tweede set al snel op 3-0.

Thiem moedeloos

Zo hoopvol als Thiem begonnen was aan het tiende duel met Nadal op gravel (hij won in 2016 in Buenos Aires,vorig jaar in Rome en dit jaar in Madrid), zo moedeloos oogde hij in de derde set. Zelfs toen Nadal last kreeg van zijn linkerarm en daar aan behandeld werd.

  • AFP
    Dominic Thiem
  • AFP
    Zinedine Zidane was een van de toeschouwers
  • AFP
    De finale van Roland Garros werd groots geopend

De Spanjaard was echter nog net zo snel, net zo scherp en minstens zo vindingrijk als in de eerste set. Thiem kon daar simpelweg niet genoeg tegenoverstellen. Nadal mocht bij 5-2 serveren voor de titel en sloeg toe op zijn vijfde matchpoint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl