De zij-ingang van Club Blu waar eerder werd geschoten
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Rotterdamse club mag ondanks reeks incidenten weer open

Club Blu in Rotterdam mag weer open. De eigenaar heeft een rechtszaak tegen de sluiting door de gemeente gewonnen.

De uitgaansgelegenheid moest dicht na een reeks incidenten. Een handgranaat werd voor de deur neergelegd, een vuurwerkbom naar het pand gegooid, kreten op het gebouw gekalkt en met een automatisch wapen op de deur geschoten.

Volgens de eigenaar van Club BLU gebeurde dit om hem af te persen. Het zou iets te maken hebben met de mishandeling van een medewerker. De gemeente erkende eerder al dat de eigenaar van Club Blu niets te verwijten valt.

Veiligheid niet gegarandeerd

Burgemeester Aboutaleb wilde de club gesloten houden, omdat de veiligheid van de bezoekers niet gegarandeerd kan worden. De rechter concludeert dat het politieonderzoek naar de afpersing voorlopig nog geen duidelijkheid geeft. Intussen komt het voortbestaan van Club Blu in gevaar.

De rechter vindt dat Rotterdam zich te weinig heeft ingespannen om de openbare orde en veiligheid te herstellen, terwijl dit ook een taak is van de burgemeester. Volgens RTV Rijnmond heeft Club Blu intussen al wel een veiligheidsplan gemaakt.

De club gaat niet direct weer open. De eigenaar wil eerst alle veiligheidsmaatregelen voor elkaar hebben. De gemeente respecteert de uitspraak van de rechter en gaat met de eigenaar praten.

Het is de derde keer dat een besluit van Rotterdam om horeca te sluiten door de rechter wordt vernietigd. Ook de sluiting van twee andere clubs in de stad bleek niet goed onderbouwd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl