Gianluigi Buffon gaat door het lint nadat Real in blessuretijd een penalty heeft gekregen

UEFA schorst Buffon drie duels na woede-uitbarsting en rode kaart

De UEFA heeft doelman Gianluigi Buffon voor drie Europese wedstrijden geschorst vanwege zijn rode kaart in de kwartfinales van de Champions League tegen Real Madrid.

De 40-jarige doelman van Juventus werd in Madrid door scheidsrechter Michael Oliver van het veld gestuurd nadat hij vloekend en tierend had gereageerd op een strafschop die de Engelse arbiter in blessuretijd aan Real Madrid had toegekend.

Juventus stond op dat moment op een 3-0 voorsprong en een verlenging leek nabij. Maar de penalty werd door Cristiano Ronaldo benut, waardoor Real na de 3-0 zege in Turijn alsnog doorging.

Vuilnisbak

Ook na afloop was de woede van Buffon nog niet bekoeld. "Het is duidelijk dat de scheidsrechter geen hart in zijn borst heeft, maar een vuilnisbak", sprak de doelman.

April 2018: Buffon boos op scheidsrechter

Buffon maakte vorige maand bekend dat hij Juventus gaat verlaten, maar dat hij overweegt zijn loopbaan voort te zetten bij een andere club. Welke dat zal worden, is nog niet bekend.