Gianluigi Buffon gaat door het lint nadat Real in blessuretijd een penalty heeft gekregen
NOS VoetbalAangepast

Buffon na dramatisch slot: scheids heeft geen hart, maar een vuilnisbak

"Het leven gaat door." Zo relativeerde Juventus-doelman Gianluigi Buffon de uitschakeling door Real Madrid in de kwartfinales van de Champions League. "Ik ben trots op hoe we gespeeld hebben. We hebben het onmogelijke mogelijk gemaakt."

Maar als de scheidsrechter ter sprake komt, ontsteekt Buffon (weer) in woede. "Het was een tiende van een penalty. Na zo'n geweldige comeback mag geen mens dromen vernietigen met een dergelijke dubieuze situatie. Het is duidelijk dat hij geen hart in zijn borst heeft zitten, maar een vuilnisbak."

Buffon beschuldigt scheidsrechter van 'misdaad tegen de sport'

De wedstrijd leek op een verlenging uit te draaien nadat Juventus na de 3-0 thuisnederlaag een 3-0 voorsprong had genomen in Madrid. Totdat scheidsrechter Michael Oliver in de 93ste minuut floot voor een overtreding in het zestienmetergebied van Medhi Benatia op Lucas Vazquez.

Rood Buffon na tirade

Buffon kreeg rood vanwege zijn felle protesteren, waarbij hij tegen de scheidsrechter botste. De 40-jarige veteraan zag vanaf de kant hoe Cristiano Ronaldo achter de bal ging staan en de strafschop keihard binnen schoot.

Cristiano Ronaldo

Een minuut later maakte de Engelse arbiter een einde aan de comeback van Juventus. Door het doelpunt van Ronaldo viel alsnog het doek voor de Italianen. "Het is zonde dat het zo moest eindigen", aldus Buffon.

'Lang moeten lijden'

Volgens Ronaldo had Juventus geen reden om zich te beklagen over de strafschop. "Ik begrijp niet waarom er protesten kwamen. Het was een zuivere penalty", aldus Ronaldo. "Als Lucas niet wordt geraakt, dan scoort hij. Hij werd van achteren geraakt."

"Tijdens de wedstrijd schopten Benatia en de rest ons constant van achteren. Dat is hun spel", aldus Ronaldo. "We hebben lang moeten lijden, Juventus speelde goed. Maar in het voetbal krijg je niets cadeau."

Zidane steunt Buffon: hij verdiende die rode kaart niet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl