Getty

Nog een zege zijn de Washington Capitals verwijderd van de eerste Stanley Cup in de 43-jarige geschiedenis van de club. De Caps wonnen de vierde wedstrijd van de finaleserie tegen Vegas Golden Knights met 6-2 en brachten daarmee de stand op 3-1.

De bezoekers uit Las Vegas begonnen nog wel furieus aan de wedstrijd en kregen in de eerste periode ook genoeg kansen. Doelman Braden Holtby en de paal stonden een treffer van de bezoekers in de weg.

Toen Vegas was uitgeraasd, sloegen de Caps genadeloos toe met drie goals in een kort tijdsbestek. Daarna kon Washington eenvoudig uitlopen naar de 6-2 eindstand. Uitblinker aan de zijde van Washington was opnieuw Jevgeni Koeznetsov, die vier assists op zijn naam kreeg.

Aanvoerder Aleksandr Ovetsjkin viert de openingsgoal van de Capitals met de bank AFP

Is een comeback nog mogelijk?

Daarmee lijkt het sprookje van Las Vegas, dat bezig is aan het eerste seizoen, bijna ten einde. Het enige team dat ooit een 3-1 achterstand goedmaakte in de strijd om de Stanley Cup was Toronto Maple Leafs in 1942.

Donderdagnacht kunnen de Capitals het karwei afmaken door te winnen in Las Vegas. Toch rekenen de Capitals zich nog niet rijk. "Nog een zege", beaamde aanvoerder Aleksandr Ovetsjkin, die de eerste Rus kan worden die als captain kampioen wordt in de NHL, "maar die overwinning wordt wel de moeilijkste."

STER reclame