NOS VoetbalAangepast

'Er valt nog heel wat te verbeteren bij Oranje'

Koeman: voor mezelf veel duidelijk geworden

De belangrijkste conclusie na het 1-1 gelijkspel in de oefeninterland tegen Italië? "Dat er nog heel wat te verbeteren valt als we ons willen plaatsen voor een eindtoernooi", luidt het antwoord van bondscoach Ronald Koeman.

De eerste vier interlands onder leiding van Koeman leverden een nederlaag, een overwinning en twee gelijke spelen op. Koeman heeft naar eigen zeggen een goed beeld gekregen van de spelers met wie hij moet gaan werken. "Er is voor mezelf heel veel duidelijk geworden. Maar dat hou ik ook voor mezelf."

"Ik schep eerst duidelijkheid naar de spelers, niet eerst de media. We starten weer in september, het is duidelijk dat we vanaf dan met een vaster elftal moeten spelen."

Koeman zag dat Oranje het tegen Italië met name in de eerste helft lastig had. "Het was ver ondermaats, we leden ongelofelijk vaak en simpel balverlies. Ze kunnen veel beter. Misschien ontbrak er een stuk frisheid zo aan het einde van het seizoen. Bij Italië zag ik aan het begin en aan het eind ook een heel ander team."

Aké: mooie afsluiter van het seizoen

Italië-Nederland zal vermoedelijk bij weinig mensen echt blijven hangen. Maar Nathan Aké zal de interland nooit meer vergeten. Hij bezorgde Oranje als invaller het gelijke spel met een kopbal in de 88ste minuut.

"Dat was natuurlijk mooi", glunderde Aké. "Het was een topbal van Steven (Berghuis, red.). Wat er dan door je heen gaat, is euforie. Je bent echt blij."

De centrale verdediger, bij Bournemouth uitgeroepen tot speler van het seizoen door de fans én zijn medespelers, hoopt zich snel in de basis te spelen bij Oranje. "Er zijn veel topverdedigers hier bij Oranje. Maar wie weet, ik vertrouw op mezelf. Ik moet wachten op mijn kans en hem dan pakken."

Van Dijk: de winst is dat we niet verliezen

"De winst is dat we hier niet verliezen", analyseerde aanvoerder Virgil van Dijk. Net als tegen Slowakije had Oranje het voor rust lastig. "De eerste helft was niet goed genoeg natuurlijk, dat is duidelijk. Dat hebben we na Slowakije ook besproken. Er moet wel een oplossing zijn, maar die hebben we nog niet gevonden", erkende Van Dijk.

Daar mag de verdediger van Liverpool deze zomer over gaan nadenken. Maar eerst vakantie. Daar is Van Dijk wel aan toe. "Eerlijk gezegd wel ja. Het is een lang jaar geweest, met veel wedstrijden. Er is veel gebeurd. Maar ik denk dat ik wel kan terugkijken op een prachtig jaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl