Fedor Smolov
NOS Voetbal

Oud-Feyenoorder Smolov in Russische WK-selectie

Fedor Smolov is opgenomen in de Russische selectie voor het WK in eigen land. De 28-jarige aanvaller kwam in het seizoen 2010/2011 op huurbasis uit voor Feyenoord.

In Rotterdamse dienst kon hij met nul goals in elf eredivisiewedstrijden geen potten breken, maar tegenwoordig heeft Smolov het vizier beter afgesteld. Het afgelopen seizoen scoorde alleen Quincy Promes (15 keer) vaker in de Russische Premjer Liga dan Smolov (14).

Een andere opvallende naam is Sergej Ignasjevitsj. De Russisch recordinternational - 121 interlands - is inmiddels 38 jaar en was eigenlijk al gestopt, na het teleurstellend verlopen EK van 2016. De Russen eindigen in Frankrijk als laatste in een groep met Wales, Engeland en Slowakije. Met het oog op het WK in eigen land kwam de verdediger van CSKA Moskou op zijn besluit terug.

Andere bekende namen zijn aanvoerder Igor Akinfejev (CSKA Moskou), Joeri Zjirkov (Zenit Sint-Petersburg), Alan Dzagojev (CSKA Moskou) en Denis Tsjerisjev (Villarreal). De laatste is samen met Vladimir Gaboelov (Club Brugge) de enige speler die niet actief is in de Russische competitie. Alexander Kokorin moet het toernooi vanwege een blessure aan zich voorbij laten gaan.

Verder herbergt de selectie van bondscoach Stanislav Tsjertsjesov de tweeling Anton en Aleksej Mirantsjoek (beiden Lokomotiv Moskou). Zij nemen op dat gebied de taken over van de vorig jaar gestopte broers Vasili en Aleksej Berezoetski.

Rusland speelt op donderdag 14 juni om 17.00 uur de openingswedstrijd tegen Saudi-Arabië. Verder treft de thuisploeg in de poule Egypte (19 juni) en Uruguay (25 juni).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl