Tyronne Ebuehi werkt Raheem Sterling tegen het gras
NOS VoetbalAangepast

Haarlemmers Ebuehi en Troost-Ekong met Nigeria naar WK

Tyronne Ebuehi en William Troost-Ekong mogen zich opmaken voor het WK. Het in Haarlem geboren tweetal behoort tot de 23-koppige afvaardiging die Nigeria naar Rusland stuurt.

Voor ADO Den Haag-verdediger Ebuehi is het sowieso al een mooie zomer, de rechtsback maakt de overstap naar Benfica. Of hij straks op het WK ook een basisplaats krijgt is afwachten. In het oefenduel met Engeland zaterdag (2-1 nederlaag) deed hij alleen de tweede helft mee.

Troost-Ekong, die een verleden heeft bij onder meer FC Groningen en FC Dordrecht, speelde op Wembley wel vanaf het eerste fluitsignaal. De 24-jarige centrumverdediger verdient zijn brood tegenwoordig bij het Turkse Bursaspor.

Nog een ADO-link

Ook Kenneth Omeruo heeft een plekje bemachtigd in de selectie. De verdediger werd tussen februari 2012 en juni 2013 door Chelsea verhuurd aan ADO Den Haag.

De meest aansprekende namen lopen bij de Nigerianen voorin, met Arsenal-speler Alex Iwobi en Chelsea-aanvaller Victor Moses. Op het middenveld zet oudgediende John Obi Mikel de lijnen uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl