Harry Kane heeft gescoord voor Engeland tegen Nigeria

Engeland met moeite langs Nederlands getint Nigeria

Het Engelse voetbalelftal heeft op Wembley de oefeninterland tegen Nigeria gewonnen. Dankzij doelpunten van Gary Cahill en aanvoerder Harry Kane in de eerste helft won Engeland wel met 2-1.

Eenvoudig ging het niet voor de ploeg van bondscoach Gareth Southgate, die in de tweede helft heel wat moeite had met de sterke Afrikanen.

Chelsea-captain Cahill kopte al in de zevende minuut raak uit een hoekschop. Kane schoot enkele minuten voor rust de 2-0 binnen.

De spits kreeg daarbij wel wat hulp van de Nigeriaanse doelman Francis Uzoho, die zich verkeek op het schot van de aanvalsleider van Tottenham Hotspur.

William Troost-Ekong namens Nigeria in de achtervolging op Raheem Sterling

Bondscoach Gernot Rohr van Nigeria had zoals gebruikelijk een basisplaats ingeruimd voor de in Haarlem geboren centrumverdediger William Troost-Ekong.

In de rust wisselde de 64-jarige Duitser vier keer en bracht onder anderen Tyronne Ebuehi in het veld. De eveneens in Haarlem geboren rechtsback van ADO Den Haag zag Arsenal-speler Alex Iwobi al snel de 2-1 maken. De middenvelder van Arsenal profiteerde van de rebound van een schot op de paal.

Daarna kregen de Engelsen het nog knap benauwd tegen de sterke Nigerianen, maar wisten de voorsprong vast te houden.