Céline van Gerner
NOS SportAangepast

Na zilver ook goud voor Van Gerner bij rentree

Céline van Gerner heeft bij haar rentree op het internationale podium opnieuw succes behaald. De Emmeloordse veroverde goud op het toestel balk bij de World Challenge Cup in het Sloveense Koper.

Van Gerner kwam in de finale tot een score van 13,500, waarmee ze de Zwitserse Giulia Steingruber (13,450) net achter zich hield. Zaterdag pakte zij al zilver op brug.

Slepende blessure

"Dit is wel lekker binnenkomen", erkende de 23-jarige Van Gerner, wier loopbaan na de Olympische Spelen van 2016 wegens een slepende achillespeesblessure ten einde leek.

Ze wenste zich daar niet bij neer te leggen, werkte gedreven aan een comeback en maakt in Koper haar eerste optreden in een wedstrijd. "Het was best gek, zeker de dagen voor vertrek. Ik moest bijvoorbeeld echt weer nadenken wat ik allemaal moest meenemen."

Celine van Gerner op de Spelen van Rio in 2016

Haar terugkeer op het internationale podium bleef niet onopgemerkt. "Ik heb heel veel aandacht en waardering gekregen, van de internationale juryleden bijvoorbeeld. Het was ook fijn dat hier de kwalificaties over twee dagen verdeeld waren en dat ik twee keer de finale haalde. Zo waren het eigenlijk vier testmomenten en het is vier keer goed gegaan. Terwijl ik dit eigenlijk zag als een opstapje richting NK en EK-kwalificatie."

Vertrouwen in de toekomst

Zaterdag had ze op de brug al aangetoond weer goed genoeg te zijn om internationaal mee te doen voor de prijzen. Met een puntentotaal van 13,400 werd ze op dat onderdeel tweede achter de Slowaakse Barbora Mokosova (13,450). Op balk was ze in de kwalificaties al de beste geweest: 13,700. In de finale bleef ze daar twee tienden onder.

De resultaten geven haar vertrouwen richting de EK in Glasgow en de WK in Doha later dit jaar. "Na Londen (de Spelen van 2012, red.) heeft het me twee jaar gekost om weer op niveau te komen, nu lukt me dat in negen maanden. En ik voel me nu eigenlijk fysiek nog veel fitter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl