Visser knap vierde op 100 meter horden in Rome

tijd van publicatie Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Visser in goede tijd naar vierde plek in Rome
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bij de Diamond League-wedstrijden in Rome is Nadine Visser knap vierde geworden op de 100 meter horden. De 23-jarige atlete uit Hoorn kwam na 12,90 over de meet. De Amerikaanse Sharika Nelvis won de race in 12,76, voor de Jamaicaanse Danielle Williams en de Nigeriaanse Tobi Amusan.

Visser werd eerder deze maand bij de Diamond League-wedstrijden in Doha zevende (12,94) en in Shanghai zesde, in een snelle 12,81.

Nu naderde ze het podium door onder anderen de vedette Dawn Harper-Nelson (olympisch goud in 2008 en zilver in 2012) achter zich te houden. De andere vedette, Brianna McNeal (olympisch goud in 2016), struikelde over een horde en werd laatste in Rome.

Visser maakte pas onlangs de overstap van de meerkamp naar het hordenlopen, nadat ze begin maart op de WK indoor in Birmingham brons had veroverd.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Baker wint 100 meter in Rome in beste seizoentijd
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bij de mannen glorieerde Ronnie Baker op de 100 meter. Zaterdag verraste hij in Eugene favoriet Christian Coleman en liep hij met te veel rugwind naar 9,78. Ook ditmaal was hij veel sneller dan de concurrentie. Met een tegenwind van 0,4 m/s ging zijn 9,93 wel de boeken in als de beste seizoentijd. Coleman (zilver op de WK) werd met 10,06 slechts vierde.

Indrukwekkend was ook het optreden van Abderrahman Samba op de 400 meter horden. De atleet uit Qatar denderde in de laatste meters over wereldkampioen Karsten Warholm heen en liep met 47,58 de beste seizoentijd en een Aziatisch record. De jonge Warholm liep met 47,82 nog wel een Noors record.

STER Reclame