Danny Buijs praat na met Adrie Poldervaart ANP

Het zal niet vaak gebeurd zijn dat in één zomer twee amateurtrainers een kans krijgen in de eredivisie. Van gezellige clubkantines en trainingen op dinsdagavond naar uitverkochte stadions en de hunkering naar Europees voetbal.

Zowel Excelsior als FC Groningen krijgt komend seizoen een nieuwe trainer die succesvol was in de top van het amateurvoetbal. Danny Buijs gaat van Kozakken Boys naar FC Groningen en Adrie Poldervaart verruilt Barendrecht voor Excelsior. RTV Rijnmond maakte een maand geleden een reportage toen ze tegenover elkaar stonden in de tweede divisie.

Poldervaart en Buijs kennen elkaar uitstekend. Ze zaten bij elkaar op de trainerscursus. En ook daarvoor kwamen ze elkaar al tegen. Danny Buijs: "Toen ik nog een broekie was in het betaald voetbal bij Excelsior, was Adrie al de fysio."

Adrie Poldervaart langs de kant bij Barendrecht Pro Shots

Andere trainer

Dat Poldervaart de nieuwe trainer zou worden van Excelsior kon hij een maand geleden nog niet bevroeden, zo blijkt uit de reportage. "Mitchell van der Gaag heeft nu al een tijd aangegeven dat hij weggaat. Als Excelsior mij had willen hebben dan hadden ze zeker wel een keer aangeklopt. Dus ze hebben hun focus op andere trainers gericht. Zij kijken eerst even om zich heen en dat is hun goed recht. Maar dat zou wel een droom zijn natuurlijk."

Die droom is dan uiteindelijk toch uitgekomen voor Poldervaart, met dank aan Excelsior-directeur Ferry de Haan die Poldervaart aanspoorde om de juiste diploma's te halen.

"Adrie is innovatief en creatief", zegt Buijs over zijn collega. "Hij kiest altijd voor een voetballende ploeg. Een team dat risico's neemt en het publiek wil vermaken."

'Zal fouten maken'

Danny Buijs kan niet wachten om aan de slag te gaan bij FC Groningen. "Grotere stadions, betere spelers. Daar droomt iedere trainer van. Ik word er als trainer beter. Zal ook fouten maken, maar daar leer je van."

Overigens won Buijs met Kozakken Boys het duel in Barendrecht met 2-1 van Poldervaart. Kozakken Boys greep afgelopen weekend naast de titel in de tweede divisie, Katwijk werd kampioen. Barendrecht eindigde op de vierde plaats.

Poldervaart vs. Buijs: een reportage Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame