NOS Nieuws

Producent slaappil Roseanne: racisme is geen bijwerking

Dat er geen nieuw seizoen van de populaire Amerikaanse tv-serie Roseanne wordt gemaakt, krijgt nog een publicitair staartje. In haar excuses voor het versturen van de racistische tweet die tv-zender ABC te ver ging, zei ze gisteren dat ze nooit had moeten twitteren na het innemen van een slaappil.

Omdat ze daarbij het middel Ambien bij naam noemde, voelde de maker ervan zich geroepen te reageren. Medicijnfabrikant Sanofi twitterde dat hij mensen van alle rassen, religies en nationaliteiten in dienst heeft.

Met daarbij de venijnige toevoeging dat de meeste medicijnen bijwerkingen hebben, "maar racisme is geen bekende bijwerking van Sanofi-producten".

De zender ABC besloot te stoppen met Roseanne, omdat de hoofdrolspeelster een beledigende tweet had verstuurd over een adviseur van president Barack Obama. Ze zei dat de in Iran geboren zwarte Amerikaanse het product was de Moslimbroederschap en Planet of the Apes. Barr is zelf een fervent aanhanger van Trump en de Republikeinen.

Na ophef over die tweet en het schrappen van de tv-serie bood Roseanne excuses aan. "Dit getuigde van slechte smaak. Het spijt me oprecht dat ik een slechte grap maakte over haar politiek en haar uiterlijk. Ik had beter moeten weten."

Maar ze gaf ook deels de schuld aan de slaappil die ze had ingenomen. "Het was 2 uur 's nachts en ik was behoorlijk versuft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl