In de VS is een auto die reed op de automatische piloot gebotst op een politiewagen. Die stond geparkeerd langs een weg in de Californische badplaats Laguna Beach. De bestuurder van de Tesla raakte lichtgewond.

In de politiewagen zat niemand. De auto werd aan de zijkant door de Tesla geramd en half de stoep op geduwd. Volgens de politie reed de Tesla in de autopilot-stand. De autofabrikant waarschuwt dat bestuurders niet blind moeten vertrouwen op de automatische piloot, omdat die niet is ontworpen om botsingen te voorkomen.

Er gebeuren vaker ongelukken met auto's die in meer of mindere mate zelfstandig rijden. In maart werd in de Amerikaanse stad Tempe een voetganger doodgereden door een zelfrijdende auto van taxibedrijf Uber. Onderzoek wees vorige week uit dat de noodrem uitstond.

Uber besloot vervolgens in de staat Arizona, waar Tempe ligt, helemaal te stoppen met het testen van zelfrijdende auto's. Het bedrijf wil deze zomer de testen wel weer opstarten in Pittsburgh, waar het bedrijf ook een onderzoekscentrum heeft zitten.

Twee jaar geleden overleed de bestuurder van een Tesla nadat de in de autopilot-stand op een vrachtwagen was gebotst.

STER reclame