NOS NieuwsAangepast

Verrassingsoverleg Kim en Moon om top met VS te redden

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in hebben vandaag met elkaar gesproken over het mogelijke overleg met de Amerikaanse president Trump. De ontmoeting volgt na een roerige week, waarin Trump de top afblies in een open brief aan Kim.

Van de topontmoeting tussen Kim Jong-un en Moon Jae-in zijn wel bewegende beelden vrijgegeven, maar zonder geluid.

Verrassingsoverleg leiders Korea

Zuid-Korea heeft laten weten dat Moon en Kim twee uur met elkaar hebben gesproken in de gedemilitariseerde zone bij de grens. Wat de uitkomst van het overleg tussen de leiders van de twee Korea's is, maakt Moon naar verwachting morgen bekend.

Trumps woordvoerder Sarah Huckabee Sanders zei dat een Amerikaanse voorbereidingsteam dit weekend zoals gepland naar Singapore vertrekt "voor het geval de top toch doorgaat". Volgens het Amerikaanse medium Politico bestaat dat team uit dertig medewerkers van het Witte Huis en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gisteren zei Trump al dat hij het doorgaan van de top, op 12 juni of een andere datum, niet uitsluit. En vandaag zei hij dat er een productief gesprek is geweest tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea om de ontmoeting toch door te laten gaan. Op de top staat het kernwapenprogramma van Noord-Korea centraal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl