Een zelfrijdende Volvo van Uber EPA

Taxidienst Uber gaat niet verder met een testproject met zelfrijdende auto's in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf doet dat na een ernstig ongeluk met een van de zelfrijdende auto's in maart, waarbij een 49-jarige vrouw om het leven kwam.

Het taxibedrijf had alle zelfrijdende voertuigen na het ongeluk al van de weg gehaald, nadat Arizona de vergunning had ingetrokken. De auto's keren nu ook niet meer terug, blijkt uit een interne mail die in handen is van de website Ars Technica. Uber had in Arizona ongeveer de helft van z'n 200 zelfrijdende auto's rijden.

"We hebben het lastige besluit genomen om met ons werk in Phoenix te stoppen", schrijft het hoofd van de Uber-afdeling voor zelfrijdende auto's. "Maar we stoppen niet met de zelfrijdende auto. We werken aan een terugkeer op de weg, in Pittsburgh." Ook wil Uber gaan testen in San Francisco, waar het bedrijf zijn hoofdkantoor heeft.

Het gaat volgens Uber wel om een veel kleinere proef dan het bedrijf nu doet. Ook wil het taxibedrijf verder met testritten in Californië. Door het beëindigen van de proef verliezen ongeveer 300 mensen hun baan.

Uber bracht in maart beelden van het ongeluk naar buiten:

Beelden ongeluk met zelfrijdende auto

Het taxibedrijf kwam gisteren wel met betere cijfers dan een jaar geleden. Het bedrijf bracht zijn verlies in het eerste kwartaal terug met bijna de helft: Uber verloor 312 miljoen dollar, veel minder dan de 598 miljoen euro vorig jaar. De omzet nam met zo'n 73 procent toe en ging van 1,5 miljard dollar naar 2,6 miljard dollar.

STER reclame