R. Kelly tijdens een concert in februari Getty

"Het is te laat om mijn muzikale invloed nu te beperken", zegt artiest R. Kelly in een kamer vol met mensen. Een video van het moment, op 17 mei, is nu online verschenen. "Ik zit vast aan mijn lot. Ze hadden dit 30 jaar geleden moeten doen."

De R&B-zanger wordt al jaren beschuldigd van seksueel misbruik. Spotify en Apple Music besloten de zanger niet meer te promoten op hun streamingdienst. Het lijkt alsof R. Kelly in de video reageert op die actie. "Een miljoen mensen haten me, maar 40 miljard mensen houden van me", zei hij lichtelijk overdrijvend.

Een paar weken geleden verscheen een documentaire over R. Kelly waarin meer schokkende details naar buiten kwamen. Zo vertelde zijn ex-vriendin Kitti Jones dat ze werd misbruikt tijdens haar relatie met Kelly, die duurde van 2011 tot 2013. Ze sprak van een sekskelder waar Kelly meisjes 'trainde'. Onder de aanwezigen waren vaker jonge meisjes.

Na de documentaire werd de hashtag #MuteRKelly in het leven geroepen. Die wordt momenteel nog steeds veel gedeeld op social media.

Ik heb een basketbal-mentaliteit. Zolang ik de bal vastheb, moet de wereld zich verdedigen.

R. Kelly

R. Kelly ontkent echter alles en is ook nooit veroordeeld voor de aantijgingen. In interviews ging hij nooit in op vragen over de beschuldigingen, maar nu lijkt het alsof hij dus toch voor het eerst heeft gereageerd op de situatie.

Op het einde van de video brengt hij een toost uit op "alle sterke mannen" in de kamer. "Mensen zoals jullie zijn de reden waarom ik niet stop met wat ik doe. Ik heb een basketbal-mentaliteit. Zolang ik de bal vastheb, moet de wereld zich verdedigen."

STER reclame