@SDHuesca
NOS Voetbal

Huesca schrijft historie met promotie naar Primera División

Net als FC Emmen in Nederland, kent ook Spanje een mooi promotiesprookje: SD Huesca debuteert volgend seizoen in de Primera División.

Een 2-0 overwinning op CD Lugo was genoeg voor rechtstreekse promotie naar de eerste divisie. Een historisch succes voor de Spaanse club, die dit seizoen werkte met de laagste begroting van de 22 clubs in de tweede divisie.

Alejandro 'Álex' Gallar zorgde al na vijf minuten voor de bevrijdende 1-0. Kort voor rust zette Jorge Pulido de eindstand op het scorebord.

En dus was het feest in Huesca, een stad in de regio Aragón in het noordoosten van Spanje. De club werd in 1910 opgericht door FC Barcelona-fans, waardoor de clubkleuren hetzelfde zijn als die van de kampioen van Spanje. In 2008 promoveerde Huesca voor het eerst naar de tweede divisie. Vorig jaar was de ploeg al eens dicht bij promotie, maar verloor het in de play-offs van Getafe.

Volgend seizoen mogen grootmachten als Real Madrid en FC Barcelona zich opmaken voor een tripje naar Estadio El Alcoraz, het stadion van Huesca dat plaats biedt aan zo'n 5.500 toeschouwers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl