Barack en Michelle Obama
NOS NieuwsAangepast

Deal van het decennium? Netflix strikt Obama's voor films en series

De directieleden van Netflix mogen hun handen wel dichtknijpen vandaag: de streamingdienst heeft voormalig president Obama gestrikt voor een overeenkomst. Hij en zijn vrouw Michelle zullen voor Netflix eigen films en series gaan produceren.

Het gaat om een meerjarig contract. Het is nog onduidelijk wat voor producties de twee gaan maken. Netflix noemt een paar opties, waaronder documentaires:

Volgens de directeur van Netflix, Ted Sarandos, hebben de Obama's een "unieke positie om mensen die verandering brengen te vinden en uit te lichten."

Ze hebben altijd geloofd in de kracht van verhalen vertellen en doorgeven.

Eric Schultz

Eerder dit jaar kwam al naar buiten dat Barack en Michelle in overleg waren met Netflix. Toen zei Eric Schultz, voormalig adviseur van Obama, nog hoe belangrijk een podium is voor het stel. "Ze hebben altijd geloofd in de kracht van verhalen vertellen en doorgeven."

Het is niet duidelijk hoeveel geld met de deal gemoeid is, maar het gaat ongetwijfeld om heel veel geld. De rechten van Obama's biografie werden vorig jaar al voor 60 miljoen dollar verkocht aan een uitgever.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl