Barack en Michelle Obama
NOS NieuwsAangepast

Barack en Michelle Obama mogelijk 'Netflix Originals'

Oud-president Obama krijgt mogelijk een eigen show bij videodienst Netflix. Volgens The New York Times zijn gesprekken daarover in een vergevorderd stadium. Ook voor Michelle Obama zou een rol zijn weggelegd.

Over het format zou nog worden nagedacht. Ingewijden zeggen dat Obama in de show gesprekken kan voeren over onderwerpen die hem als president aan het hart gingen, zoals gezondheidszorg en klimaatverandering. Michelle Obama zou iets vergelijkbaars kunnen doen; zij vroeg als first lady onder meer aandacht voor goede voeding.

Het is niet duidelijk hoeveel geld met de deal gemoeid is. Het gaat ongetwijfeld om tientallen miljoenen dollars. De rechten van Obama's biografie werden vorig jaar al voor 60 miljoen dollar verkocht aan een uitgever.

Prima contacten

Netflix wil in The New York Times niet ingaan op de onderhandelingen met Obama. De krant meldt wel dat de oud-president prima contacten heeft met de videodienst: zo heeft hij een nauwe band met Ted Sarandos, die verantwoordelijk is voor alle content op Netflix en was CEO Reed Hastings geregeld te gast bij staatsbanketten van de Obama's.

Obama is ook een jaar na het einde van zijn presidentschap nog een publieksmagneet. Zo heeft hij 101 miljoen volgers op Twitter en 53 miljoen op Facebook. Mocht hij inderdaad een eigen programma krijgen op Netflix, kan hij daar 118 miljoen mensen bereiken, van wie 55 miljoen in de VS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl