HH | Alexi Lubomirski
NOS NieuwsAangepast

Britse koningshuis deelt officiële trouwfoto's Meghan en Harry

Het Britse koningshuis heeft drie officiële trouwfoto's van de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle naar buiten gebracht. De foto's zijn gemaakt door fotograaf Alexi Lubomirski.

Twee foto's zijn groepsfoto's van de familie en de bruidskinderen. Ze zijn zaterdag gemaakt in Windsor Castle, na de rijtoer in een koets.

Ook van het pasgetrouwde stel is een foto gedeeld: deze is zwart-wit. Op social media schrijft Kensington Palace: "De hertog en hertogin willen iedereen die betrokken was bij het huwelijk hartelijk bedanken. Ze voelen zich heel gelukkig dat ze hun dag konden delen met alle mensen die in Windsor waren of de ceremonie op televisie keken."

HH | Alexi Lubomirski
De hertog en hertogin van Sussex met hun bruidskinderen
HH | Alexi Lubomirski
Harry en Meghan met koningin Elizabeth en prins Philip, prins Charles en zijn vrouw Camilla, Meghan's moeder Doria Ragland, prins William en zijn vrouw Kate en de bruidskinderen
HH | Alexi Lubomirski
Harry en Meghan op het terras van Windsor Castle

De foto's waren na een paar minuten al duizenden keren op social media gedeeld en hebben honderdduizenden likes.

'Een geweldig gebaar'

Harry en Meghan, die nu de titel hertog en hertogin van Sussex dragen, trouwden zaterdag in Windsor. Voor de bruiloft in de St. George's Chapel was alles tot in de puntjes geregeld. Een van de hoogste kostenposten van de anderhalf miljoen pond kostende bruiloft - afgezien van de beveiligingskosten van 22 miljoen - waren de bloemen.

Getty Images

Meghan had samen met haar moeder witte rozen uitgekozen om de kapel mee te versieren. De dag voor de bruiloft werd besloten om nog meer bloemen te bestellen, want er waren te weinig, vonden moeder en dochter.

Vandaag ruikt ons ziekenhuis heerlijk.

St. Joseph's Hospice

Die bloemen zijn niet weggegooid na de bruiloft, maar gedoneerd aan een ziekenhuis in Londen. Dat plaatste een foto op Facebook, van een patiënt die lachend een boeket witte rozen vasthoudt. "Vandaag hebben we een speciale bezorging gehad. Prachtige boeketten, die zijn gemaakt van de royal flowers, hebben we aan onze patiënten kunnen geven. Heel erg bedankt Harry en Meghan, en bloemist Philippa Craddock", is te lezen bij de foto van St Joseph's Hospice.

"Vandaag ruikt het heerlijk en ziet ons ziekenhuis er prachtig uit. Wat een geweldig gebaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl