Prins Harry en Meghan Markle
NOS NieuwsAangepast

'Kisstory' en liplezers: Britse kranten blikken terug op royal wedding

  • Noortje Deutekom

    redacteur Buitenland

  • Noortje Deutekom

    redacteur Buitenland

Iedere Britse krant staat er vandaag opnieuw vol mee: het koninklijk huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Eindeloze pagina's met stukken waarin ieder moment van de dag voorbij komt. De kleding wordt uitgebreid bekritiseerd en geprezen en er is zelfs een liplezer bijgehaald om ook de onzichtbare momenten zichtbaar te maken.

Zo zou prins Harry gisteren een herkenbaar gevoel hebben beschreven, vertelt de liplezer in The Sunday Times. "Prins Harry beschreef gisteren het gevoel dat iedere pas getrouwde man heeft, toen hij na de dienst tegen zijn vrouw fluisterde: 'Nu lust ik wel een borrel".

Is ze er al? Ik weet het niet. Moeten we opstaan?

Het zenuwachtige onderonsje tussen prins Harry en prins William

De krant zou ook een onderonsje tussen de broers Harry en William hebben opgevangen, die samen in de kapel stonden te wachten op Meghan. "Is ze er al?", vroeg Harry. 'Nee, nog niet. Ik weet het eigenlijk niet", reageerde William. "Moeten we eigenlijk opstaan?", vroeg hij zijn broer. "Voordat ik grijs word", antwoordde Harry nerveus.

Op de voorpagina van diezelfde krant staat een foto waarop het bruidspaar breed lachend staat, met een grijns van oor tot oor. De plaat is ingezet met een tekstje van bisschop Michael Curry die gisteren sprak tijdens de ceremonie. "Two people fell in love and we all showed up."

De voorpagina van Britse kranten zijn uiteraard gesierd met foto's van het kersverse echtpaar

Het vermaak in de kranten komt van The Sun, die opnieuw voor een woordspeling kiest. Gisteren was het "I'm getting Harryed in the morning", vandaag opnieuw een woordspeling: "Kisstory". Net als The Mail on Sunday trouwens. "Harry Ever After". The Sunday Telegraph houdt het bescheiden. Geen dikke letters of vette koppen, maar alleen een foto. Een kussende Harry en Meghan, vanaf de achterkant gefotografeerd. Het publiek kijkt toe.

Zelfs Disney had geen betere prinses kunnen kiezen.

The Mail on Sunday

Als je de krant open slaat zie je een donkere foto waarop te zien is hoe Meghan alleen naar het altaar loopt. Kwetsbaar, gehuld in het wit, prachtig uitgelicht. "Zelfs Disney had geen betere prinses kunnen kiezen", schrijft het ochtendblad.

"De manier waarop Meghan geadoreerd werd, moet Harry het gevoel hebben gegeven dat hij God was. De bruid was subliem, de bruiloft de meest geliefde ooit in Windsor. Amen."

Lips Lips Hooray

The Sun doet ook op de rest van de pagina's wat ze bij die krant het allerbeste in zijn; woordspelingen maken. "Aisle Be There", is het onderschrift bij een foto waarop te zien is hoe Charles zijn schoondochter naar het altaar escorteert.

"Pride en Groom", is het bijschrift van een foto waarop een gesluierde Meghan naar haar aanstaande lacht. En bij een plaat met de bekende kus: "Lips Lips Hooray".

'Hallelujah'

"Wie brak als eerste? Het leek alsof het Camilla was", schrijft The Mail on Sunday. "In ieder geval leek het zo op televisie. We zagen haar lijf op en neer schudden."

De krant besteedt uitgebreid aandacht aan een van de opmerkelijkste momenten van de huwelijksdag; de preek van bisschop Curry. "Hij kwam, hij sprak en zorgde ervoor dat veel van de gasten zaten te giechelen, zelfs het bruidspaar kon zich niet inhouden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl