In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Demonstranten de straat op in Amsterdam voor Palestina

In Amsterdam zijn vanmiddag honderden mensen op de been geweest om hun solidariteit met de Palestijnen te tonen. De betogers verzamelden zich op de Dam en liepen daarna naar het Amerikaanse consulaat op het Museumplein.

Volgens de organisatie waren er meer dan duizend deelnemers. De politie doet daar geen uitspraken over, zegt een woordvoerder. Veel mensen hadden spandoeken en vlaggen bij zich en riepen steunbetuigingen voor de Palestijnen. Het protest is rustig verlopen, melden NH Nieuws en AT5. Eerder deze week gingen ook al pro-Palestina-betogers de straat op in Amsterdam.

Het protest was een initiatief van het Nederlands Palestina Komitee en de Internationale Socialisten. De demonstranten willen "een eind aan Israëlische onderdrukking van Palestijnen en de bezetting van Palestina", staat in een verklaring.

Directe aanleiding zijn de vele doden aan de grens met Gaza afgelopen maandag. Israëlische militairen openden toen het vuur op Palestijnse betogers. Er vielen volgens Palestijnse bronnen zeker 58 doden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl