Bas Dost
NOS Voetbal

Gehavende Dost wil meespelen in bekerfinale

Bas Dost wil zondag meespelen in de Portugese bekerfinale. De Nederlandse spits van Sporting Portugal raakte dinsdag gewond nadat hij werd aangevallen door hooligans van zijn eigen club en twijfelde daarna of hij nog wel wilde spelen. Hij heeft nu bij monde van zijn management aangegeven beschikbaar te zijn in de finale tegen CD Aves.

Eerder op de dag verklaarde Dost dat hij nog steeds in shock was door het geweld tegen hem en het elftal van Sporting. "Maar ik ben ook dankbaar voor de steun die ik heb gekregen van de ware Sporting-fans", aldus de spits op de website van zijn club. "Ik ben trots op de manier waarop mijn team met deze situatie is omgegaan. We gaan hier samen doorheen."

Niet lang na de aanval kwamen supporters bij het stadion samen om de aanval van de hooligans af te keuren en steun te betuigen aan Dost. Ze scandeerden zijn naam en en er was ook een Nederlandse vlag te zien.

Of Dost, afgelopen seizoen met 27 doelpunten clubtopscorer, zondag daadwerkelijk meespeelt, hangt van trainer Jorge Jesus af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl