NOS VoetbalAangepast

Sporting-hooligans vallen Dost aan; gaat hij bekerfinale nog wel spelen?

  • Sporting
    Bas Dost wordt behandeld

Sporting Portugal heeft dinsdagmiddag onverwacht bezoek gehad van een groep hooligans. Op de training werden trainer Jorge Jesus en spelers aangevallen. Bas Dost was een van de slachtoffers. Hij zou nu weigeren zondag de bekerfinale tegen CD Aves te spelen.

De Nederlandse spits liep een hoofdwond op na slagen met een riem. Hij is ook op zijn benen geraakt en tegen de grond gegooid.

"We zijn ons allemaal kapot geschrokken. Het was echt een dreigende situatie", zegt Dost in een eerste reactie tegen AD Sportwereld. "Ik heb hier geen woorden voor. Dit heb ik totaal niet zien aankomen. Echt ongelooflijk. Ik ben leeg. Dit is een drama voor iedereen."

Bivakmutsen en maskers

De Portugese nieuwssite O Jogo heeft details van het voorval gepubliceerd en toont ook een foto van de hoofdwond van Dost. Er waren ongeveer vijftig mannen met bivakmutsen en maskers op het trainingscomplex. Zeker 21 zijn er gearresteerd. De politie is nog op zoek naar de rest.

De Portugese regering bestempelt de mishandeling als "een criminele daad" en wil de schuldigen zo snel mogelijk voor het gerecht hebben.

Verschillende spelers zijn aangevallen, maar ook de fysiotherapeut en de assistent-trainers. In het trainingscomplex hebben de hooligans, die gewapend waren met fakkels, stokken en strijkijzers, de boel kort en klein geslagen.

Sporting verspeelde afgelopen weekend de tweede plaats in de Portugese competitie en daarmee ook een Champions League-ticket. Nu gaat Benfica samen met kampioen FC Porto het miljoenenbal in. Dost maakte nog wel zijn 27ste treffer van het seizoen.

Voorzitter aanstichter?

Prominente leden van de club houden voorzitter Bruno de Carvalho verantwoordelijk voor de "explosieve situatie" bij de club en roepen hem op te vertrekken. De Carvalho heeft regelmatig de spelers en de trainer ervan beschuldigd dat ze niet voldoende presteren.

De voorzitter zou gisteren Jorge Jesus al hebben ontslagen. De trainer zou te horen hebben gekregen dat hij na de finale van de Portugese beker een andere club moet gaan zoeken. De club heeft dat nog niet bevestigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl