Sporting-hooligans vallen Dost aan; gaat hij bekerfinale nog wel spelen?

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Hooligans takelen Dost en andere Sporting-spelers toe
2/2Bas Dost wordt behandeld Sporting

Sporting Portugal heeft dinsdagmiddag onverwacht bezoek gehad van een groep hooligans. Op de training werden trainer Jorge Jesus en spelers aangevallen. Bas Dost was een van de slachtoffers. Hij zou nu weigeren zondag de bekerfinale tegen CD Aves te spelen.

De Nederlandse spits liep een hoofdwond op na slagen met een riem. Hij is ook op zijn benen geraakt en tegen de grond gegooid.

'Dost schijnt te weigeren de bekerfinale te spelen'

Dat zegt Jose da Silva Marcos, correspondent van de NOS in Portugal.

"We zijn ons allemaal kapot geschrokken. Het was echt een dreigende situatie", zegt Dost in een eerste reactie tegen AD Sportwereld. "Ik heb hier geen woorden voor. Dit heb ik totaal niet zien aankomen. Echt ongelooflijk. Ik ben leeg. Dit is een drama voor iedereen."

Bivakmutsen en maskers

De Portugese nieuwssite O Jogo heeft details van het voorval gepubliceerd en toont ook een foto van de hoofdwond van Dost. Er waren ongeveer vijftig mannen met bivakmutsen en maskers op het trainingscomplex. Zeker 21 zijn er gearresteerd. De politie is nog op zoek naar de rest.

De Portugese regering bestempelt de mishandeling als "een criminele daad" en wil de schuldigen zo snel mogelijk voor het gerecht hebben.

Verschillende spelers zijn aangevallen, maar ook de fysiotherapeut en de assistent-trainers. In het trainingscomplex hebben de hooligans, die gewapend waren met fakkels, stokken en strijkijzers, de boel kort en klein geslagen.

Joel
@Joelysandra
Balneário da Academia
9 maanden geleden

Sporting verspeelde afgelopen weekend de tweede plaats in de Portugese competitie en daarmee ook een Champions League-ticket. Nu gaat Benfica samen met kampioen FC Porto het miljoenenbal in. Dost maakte nog wel zijn 27ste treffer van het seizoen.

Voorzitter aanstichter?

Prominente leden van de club houden voorzitter Bruno de Carvalho verantwoordelijk voor de "explosieve situatie" bij de club en roepen hem op te vertrekken. De Carvalho heeft regelmatig de spelers en de trainer ervan beschuldigd dat ze niet voldoende presteren.

De voorzitter zou gisteren Jorge Jesus al hebben ontslagen. De trainer zou te horen hebben gekregen dat hij na de finale van de Portugese beker een andere club moet gaan zoeken. De club heeft dat nog niet bevestigd.

Statement van Sporting Portugal:

"Sporting Lissabon keurt de gebeurtenissen van vanmiddag op het sportcomplex ten zeerste af. We kunnen op geen enkele manier begrip opbrengen voor de daden van vandalisme en agressie richting de spelers, de coaches en het andere personeel. Dit is niet Sporting. Sporting kan niet zo zijn. We nemen de volledige verantwoordelijkheid en gaan alles op alles zetten om de juiste straf te bewerkstelligen voor de mensen die zo betreurenswaardig hebben gehandeld."

STER Reclame