Brands vertrekt bij PSV: ik ga de cultuur bij Everton niet veranderen

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Brands: ontslag Rutten was het dieptepunt bij PSV

Marcel Brands (56) vertrekt naar Everton. De technisch directeur van PSV begint al over twee weken in Engeland. Ook bij The Toffees wordt hij technisch directeur, hij heeft voor drie jaar getekend.

"Een enorm moeilijk besluit, maar ik denk dat dit een goede stap op het juiste moment is", reageert Brands, die in Liverpool de titel 'Director of Football' krijgt.

Dit seizoen behaalde Brands met PSV de derde landstitel in vier jaar tijd. Hij was sinds 2010 technisch directeur in Eindhoven. Eerder werkte hij als technisch directeur bij AZ en RKC. "Die acht jaar bij PSV zitten in mijn hart."

Hoogtepunten

Op een persconferentie telde hij zijn zegeningen bij PSV. "Hoogtepunten zijn de prijzen, het doorbreken van jonge spelers en Jong PSV in de Jupiler League", zo vertelde Brands. "De mensen zijn weer trots op PSV."

Maar het was niet alleen rozegeur en maneschijn. Brands: "Dieptepunten waren het ontslag van Fred Rutten, het missen van de titel in 2013 en de financiƫle zorgen van een paar jaar geleden".

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gerbrands: we halen niet direct een vervanger voor Brands

Dat de nummer acht in de Premier League Brands graag wilde inlijven was bekend. Het eerste contact dateerde al van twee jaar geleden. PSV wilde de 56-jarige technisch directeur graag binnenboord houden, maar voor Brands was de lokroep van de financieel sterkste competitie ter wereld te sterk.

Brands krijgt heel veel verantwoordelijkheid. "Ik ga de cultuur bij Everton niet veranderen. Ik hoop wel een paar dingen te kunnen verbeteren. Ik ben de eerste uit Nederland in zo'n functie. Dat is wel bijzonder."

Lastig

"Het is echt lastig om iets dat goed is los te laten, maar dat ga ik nu toch doen. Ook in mijn functie is de Premier League natuurlijk iets geweldigs. Ik krijg nu de kans om daar op mijn manier iets neer te gaan zetten. Daar kijk ik ontzettend naar uit", verklaart Brands zijn keuze.

PSV zal vooralsnog geen opvolger voor Brands aanstellen. Algemeen directeur Toon Gerbrands liet weten dat er voldoende kennis in huis is om het vertrek van Brands op korte termijn op te vangen.

STER Reclame