De lach is terug bij Vitesse: 'Atlético Ananas heeft interesse'

Aangepast
Pro Shots

"Voor zover ik weet heeft er één club belangstelling voor mij getoond". De pretoogjes van Bryan Linssen verraden veel. "Atlético Ananas, hahaha!"

Voor de aanvaller van Vitesse, toch al bekend om zijn opgeruimde humeur, schijnt de zon deze dagen nog net iets feller. Met vijftien goals en vijf assists in de reguliere competitie was hij enorm belangrijk.

Ook in de play-offs tegen ADO Den Haag was Linssen al goed voor een goal en drie assists. "Ik fiets overal makkelijk doorheen dit seizoen. Geen gezeik en gezeur. Dat is lekker voetballen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Linssen: Atlético Ananas heeft interesse

Een dag voor de finale in de play-offs om Europees voetbal is de lach nooit ver weg op Papendal. Opvallend, zo vlak voor het tweeluik dat bepalend is voor het slagen of mislukken van het seizoen voor Vitesse.

Je zou meer spanning verwachten. Helemaal nu FC Utrecht de tegenstander is van de Arnhemmers. Want afgaande op de resultaten in de eredivisie heeft FC Utrecht de beste papieren. Utrecht werd vijfde en haalde vijf punten meer dan nummer zes Vitesse.

En ook op basis van de onderlinge competitieduels geldt Utrecht als favoriet. In Arnhem werd het 1-1, terwijl Utrecht in eigen huis met maar liefst 5-1 won. Dat was de wedstrijd waarin Vitesse-keeper Remko Pasveer opzichtig blunderde en zijn basisplaats verloor aan Jeroen Houwen.

De wedstrijd in Arnhem is te volgen via flitsen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 en via het liveblog op NOS.nl. De samenvatting volgt in een extra uitzending om 20.45 uur op NPO 2 en NOS.nl, direct na Nieuwsuur.

In Utrecht werden de eerste scheuren zichtbaar in de wisselwerking tussen trainer Henk Fraser en de spelersgroep. Niet lang daarna nam Vitesse afscheid van trainer Henk Fraser en zijn assistenten Aleksandar Rankovic en Jurgen Segers. Met clubiconen Edward Sturing en Nicky Hofs aan het roer, verdween het chagrijn.

Bryan Linssen denkt dat het ontslag van Fraser wel iets teweeg heeft gebracht. "Fraser heeft ontzettend goede dingen laten zien", aldus Linssen. "Hij heeft de beker gewonnen, we hebben in de eerste seizoenshelft ook best wel goed gedraaid. We hebben best veel punten gehaald, zeker met de Europa League erbij. Maar op een gegeven moment liep het niet meer zoals hij wilde. En het liep niet meer zoals wij wilden."

"Achteraf is zijn ontslag misschien wel goed geweest", concludeert Linssen. "Er kwam een frisse wind en dat heeft goed uitgepakt."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ontslag Fraser 'misschien wel goed geweest'

De metamorfose in Arnhem na het ontslag van Henk Fraser ruim een maand geleden, is opmerkelijk. Al wil zijn tijdelijke opvolger Edward Sturing daar niets van weten. "Het zijn dezelfde spelers. Ik heb geen schokkende dingen veranderd. We zijn alleen iets aanvallender gaan spelen. Eerder druk zetten en meer op de helft van de tegenstander spelen. Daarnaast wil ik mijn eigen energie overbrengen."

Vitesse zit in een flow. En dus beschouwt Sturing zijn ploeg ondanks de eerdere resultaten allerminst als underdog tegen FC Utrecht. "Als ik zou zeggen dat FC Utrecht de favoriet is, dan zou ik mijn ploeg minder vinden. En dat is niet het geval."

STER Reclame