NH Nieuws / Barbara Mulder
NOS NieuwsAangepast

Verdachte vernieling koosjer restaurant in Amsterdam opnieuw vast

De 29-jarige man die wordt verdacht van het vernielen van ruiten van een koosjer restaurant in Amsterdam zit opnieuw vast. Hij heeft zich niet gemeld bij de reclassering, zoals was afgesproken.

In december vorig jaar vernielde de man de ruiten van het restaurant en haalde er een Israëlische vlag uit. Daarbij riep hij onder meer "Allahoe akbar". Later verklaarde hij dat hij de vlag in brand had willen steken.

De man moest zich in eerste instantie verantwoorden voor de politierechter, maar omdat de zaak ingewikkeld is, is hij doorverwezen naar de meervoudige kamer, die hogere straffen kan opleggen.

Die rechtbank buigt zich op 11 juli over de zaak. Tot die tijd was de man op voorwaarden vrij. Hij moest meewerken aan psychiatrisch onderzoek.

Ook moest hij zich regelmatig melden bij de reclassering, maar hij is twee keer niet op een afspraak verschenen. Op verzoek van de rechtbank in Amsterdam hij daarom aangehouden.

Grote beroering

Het Openbaar Ministerie laat weten dat het in juli anders naar deze zaak zal kijken dan naar een 'gewone' diefstal met vernieling, vanwege de grote beroering die de zaak heeft veroorzaakt. Dat werkt volgens het OM "strafmaat-verhogend".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl