Diepe teleurstelling bij Simon Gustafson na de degradatie van Roda JC
NOS VoetbalAangepast

Doek valt voor Roda JC in eredivisie na verlies tegen Almere

Na FC Twente is ook Roda JC uit de eredivisie gedegradeerd. De Zuid-Limburgers verloren in nacompetitie in eigen huis met 2-1 van Almere City FC, dat afgelopen donderdag met 0-0 van het eigen veld was gestapt.

De gasten waren halverwege de eerste helft op 0-1 gekomen door een treffer van Silvester van der Water, nadat Roda-doelman Hidde Jurjus had verzuimd adequaat in te grijpen bij een hoge bal en de paal hem eerst nog had gered.

Silvester van der Water heeft Almere City op voorsprong gezet

Na rust zette Roda uiteraard alles op alles. Dani Schahin miste eerst nog oog in oog met doelman Chiel Kramer, maar in de 53ste minuut kopte de Duitse spits raak. Dat was nog niet genoeg voor de nummer zestien van de eredivisie, die op zoek moest naar een tweede treffer.

Terwijl Roda omslachtig ten aanval ging, bleef Almere City dreigend in de counter en kort voor tijd deelde het de genadeklap uit, toen Faris Hammouti van dichtbij uithaalde op aangeven van de sterk spelende Tom Overtoom.

Blijdschap bij Almere City-trainer Jack de Gier na de zege op Roda JC

Tegen De Graafschap

Almere City strijdt komende week (donderdag 17 mei en zondag 20 mei) met De Graafschap om de opengevallen plaats in de eredivisie.

Voor Roda JC is het doek gevallen na drie seizoenen eredivisie. In 2014 was de ploeg uit Kerkrade ook al - destijds rechtstreeks - gedegradeerd, maar wist het na een jaar eerste divisie via de nacompetitie weer terug te keren op het hoogste niveau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl