Bertens: alles in het hoofd en lichaam stuk rustiger

Aangepast
Kiki Bertens schreeuwt het uit in haar partij tegen Petra Kvitová AFP

Voor Kiki Bertens eindigde een schitterende week op het graveltoernooi van Madrid zaterdagavond enigszins in mineur. De 26-jarige Wateringse had het tot de finale geschopt, waarin ze nipt verloor van de Tsjechische Petra Kvitová.

Toch kan Bertens terugkijken op een mooie week waarin ze onder meer won van de nummer twee van de wereld, Caroline Wozniacki en van Maria Sjarapova.

"Elke wedstrijd voelde erg goed", reageerde ze na afloop van de finale. "Ik denk dat ik elke ronde lastige tegenstanders heb gehad en dat ik elke ronde goed heb gespeeld. Dat geeft rust en vertrouwen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bertens: alles in het hoofd en lichaam stuk rustiger

Alles gegeven

Ze trok haar goede vorm en vertrouwen door tot in de finale, waarin ze maar net te kort kwam tegen de Tsjechische nummer tien van de wereld.

"Ik kan mijzelf niets verwijten in deze wedstrijd", aldus Bertens. "Ik heb alles gegeven op de baan. Na de eerste set verloren te hebben, vocht ik goed terug in de tweede. Maar helaas pakte ik in het begin van de derde set m'n kansen niet."

"Petra (Kvitova, red.) is dan zo'n goede speelster, die blijft vechten en een paar geweldige ballen op belangrijke momenten slaat. Daar kan je dan helaas niks aan doen."

Kiki Bertens (l) en Petra Kvitová na de finale in Madrid AFP

Op de goede weg

Na een moeizaam vorig seizoen lijkt Bertens weer helemaal de weg terug naar de top te hebben gevonden.

"Vandaag is er dan toch af en toe een beetje paniek, dat is toch wat de stress van een finale met je doet. Maar daarin heb ik zulke grote stappen gezet, dus ik weet zeker dat ik op de goede weg ben. Alles is in het hoofd en in het lichaam een stuk rustiger."

"Het geeft mijzelf weer een bevestiging dat ik op de goede weg ben en dat ik moet proberen om zo door te gaan."

Roland Garros

Aan Roland Garros wil Bertens voorlopig nog niet denken. Het tweede grandslamtoernooi van het jaar is voor haar gevoel nog ver weg.

"Ik wil nog niet te ver vooruit kijken. Dit was een hele mooie week, maar morgen gaan we alweer naar Rome waar het volgende grote evenement op de planning staat. Daar gaan we proberen om zo door te gaan."

STER Reclame