De jachtluipaarden besluipen het gezin in Safaripark Beekse Bergen
NOS NieuwsAangepast

Gezin bijna prooi van jachtluipaarden in Beekse Bergen

Een groep bezoekers van Safaripark Beekse Bergen is bijna het slachtoffer geworden van een groepje jachtluipaarden. Tegen de regels in waren ze uitgestapt om de dieren van dichtbij te bekijken. Dat liep maar net goed af.

Een filmpje van het gezin dook afgelopen week op op YouTube. Het zou afgelopen maandag zijn gemaakt.

In de beelden zie je hoe dicht de jachtluipaarden bij de mensen komen:

Mensen stappen uit auto en worden omsingeld door jachtluipaarden

Op de beelden is te zien hoe eerst twee vrouwen en een kind uit een Franse auto stappen om de in de schaduw luierende jachtluipaarden op de foto te zetten. Ze stappen weer in, maar een klein stukje verderop stappen alle inzittenden uit. De twee mannen, twee vrouwen en het kind lopen dit keer verder bij de auto vandaan.

Dat wordt gezien door de jachtluipaarden, die de bezoekers onmiddellijk besluipen. Uiteindelijk weet iedereen veilig in de auto te stappen.

Libéma, de eigenaar van het Safaripark Beekse Bergen, bevestigt het voorval met het gezin. Het bedrijf reageert geschokt op het filmpje. "Uitstappen mag nergens in het park. Over de risico's daarvan informeren we in meerdere talen in het park", zegt een woordvoerder.

Over mogelijke maatregelen die naar aanleiding van het filmpje worden genomen kan Libéma nog niets zeggen. "Dit is een exces, op dit moment zien we voor ons nog geen aanleiding om te handelen."

Cheeta

In 2012 werd een 9-jarige jongen in het park in zijn arm gebeten door een jachtluipaard, nadat hij en drie anderen uit de auto waren gestapt. Toen de jongen de cheeta zag, schrok hij en rende hij weg. Het dier viel de jongen vervolgens aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl