NOS NieuwsAangepast

Cheeta Beekse Bergen bijt jongetje

Een jongen van 9 jaar oud is in Safaripark Beekse Bergen aangevallen door een cheeta. Het dier beet de jongen in zijn bovenarm. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

De jongen was met zijn moeder, een vriendje en diens moeder op bezoek in het park. Hoewel er borden staan dat ramen dicht moeten blijven en mensen in hun auto moeten blijven zitten, stapte het viertal toch uit om een wandeling te maken.

"Toen de jongen het jachtluipaard ontdekte, schrok hij en rende hard weg", vertelt dierenarts Sjaak Kaandorp. "De cheeta zal ongetwijfeld gedacht hebben: 'ha, prooi' en viel de jongen aan."

Auto

De moeder en het vriendje probeerden de jongen los te rukken maar dat lukte niet. Daarop sleurde ze de jongen met cheeta en al de auto in. Pas toen die ging rijden, liet de cheeta los.

De jongen is meteen naar het ziekenhuis gebracht. Hij is behandeld aan een wond aan zijn bovenarm. Omdat er gevaar is voor infecties moet hij vannacht in het ziekenhuis blijven.

Bezoekers die het park met een bus bezochten, waren in de buurt en zagen het gebeuren. De beide moeders hebben verklaard dat ze zich erg schamen voor wat er gebeurd is.

Unieke ervaring

Het park ziet vooralsnog geen aanleiding om het gebied met de jachtluipaarden af te sluiten voor publiek. "Voor ons is het een unieke ervaring. We bestaan 44 jaar, er komen 800.000 bezoekers per jaar, maar dit is nog nooit gebeurd", zegt Kaandorp. De kans dat het nog een keer gebeurt, acht hij zeer klein. "Bovendien is het alleen mogelijk met de eigen auto te rijden door gebieden met dieren waarvoor mensen niet direct een prooi vormen", zegt hij. "Zoals de jachtluipaarden dus."

Wel zal worden gekeken naar de waarschuwingsborden. "Misschien moeten we nog duidelijker maken dat mensen nooit moeten uitstappen", aldus dierenarts Kaandorp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl