Michael van Gerwen

Van Gerwen verliest van Anderson en treft Cross in play-offs

Michael van Gerwen heeft in de laatste reguliere speelronde van de Premier League Darts met 7-5 verloren van Gary Anderson. Daardoor treft de Nederlander volgende week in de halve finales Rob Cross, de huidig wereldkampioen.

Voorafgaand aan de speelronde in Aberdeen was Van Gerwen al zeker van de eerste plaats. Het was alleen nog de vraag wie de nummer vier - en dus volgende week zijn tegenstander in de halve finales - zou worden.

Gesteund door het Schotse thuispubliek begon Anderson sterk. Even leek hij uit te lopen naar een 5-2 voorsprong, maar met een knappe 104-finish maakte de Brabantse nummer één van de wereld er 4-3 van.

Anderson (gemiddeld 98,71 per beurt), tweevoudig wereldkampioen en in 2017 verliezend finalist op het WK tegen Van Gerwen (100,41), kwam vervolgens met 6-5 voor en won ook de laatste en beslissende leg van de hoogstaande partij.

Door zijn winst ontloopt Anderson Van Gerwen in de halve finales. Hij treft volgende week donderdag Michael Smith. De andere halve eindstrijd gaat dus tussen Van Gerwen en Cross.

The O2 Arena in Londen is dan het podium van de beste vier darters van deze competitie. Na de halve finales volgt op dezelfde avond de finale. De winnaar strijkt ruim 283.000 euro op. Van Gerwen won de laatste twee edities van de Premier League Darts.

Van Barneveld eindigt met gelijkspel

Raymond van Barneveld nam met een punt afscheid van de Premier League. Tegen Michael Smith, die al zeker was van de play-offs, werd het 6-6. 'Barney' maakte indruk door zijn eerste drie eigen legs te finishen vanaf achtereenvolgens 122, 126 en 121.

Maar in de legs van Smith (93,45) miste de Haagse dartspionier kans op kans. Van Barneveld (97,28) eindigt de competitie op een zesde plaats, goed voor een bedrag van meer dan 60.000 euro.