Michael van Gerwen
NOS SportAangepast

Van Gerwen klopt Cross opnieuw en verzekert zich van eerste plek

Michael van Gerwen heeft tijdens de Premier League of Darts in Birmingham de vloer aangeveegd met Rob Cross. De koploper kleineerde wereldkampioen Cross met 7-2 en verzekerde zich definitief van de eerste plek, goed voor ruim 28.000 euro.

Van Gerwen, al geplaatst voor de finaleronde in Londen, liep in een rap tempo uit naar 4-0 en gooide een 144-finish om de zesde leg binnen te harken.

Cross kon de Vlijmenaar niet volgen en verloor met dezelfde cijfers als in Dublin, toen hij het in de openingsronde van de Premier League ook opnam tegen Van Gerwen.

Van Gerwen, die op het WK in de halve finale nog wel verloor van de Engelsman, noteerde een gemiddelde van 111,57 per drie pijlen, het hoogste van dit jaar.

Peter Wright versloeg de Australiër Simon Whitlock met 7-4, terwijl Michael Smith en Daryl Gurney een 6-6 gelijkspel overeenkwamen.

De reeds uitgeschakelde Raymond van Barneveld boekte een knappe 7-3 zege op Gary Anderson.

Na de ronde van volgende week in Aberdeen gaat de topvier van de stand door naar de finaleronde op 17 mei in The O2 in Londen. Nummer een speelt in de halve finales tegen nummer vier, nummer twee tegen nummer drie.

De afgelopen twee jaar won Van Gerwen de titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl