NOS SportAangepast

Bertens blijft imponeren en stuurt ook Sjarapova naar huis

Bertens blijft winnen in Madrid, nu van Sjarapova

Kiki Bertens heeft haar zege van woensdag op Caroline Wozniacki een passend vervolg gegeven in Madrid. In de kwartfinales van het WTA-toernooi versloeg ze opnieuw een voormalig nummer 1 van de wereld: ditmaal moest Maria Sjarapova er met 4-6, 6-2, 6-3 aan geloven.

Na een wat rommelige eerste set waarin Sjarapova aan het langste eind trok, kreeg Bertens het op haar heupen: tien van de eerste elf punten van de tweede set gingen haar kant op en ze legde Sjarapova, die in haar carrière in totaal 21 weken de beste speelster ter wereld was, in de tweede en derde set haar wil op.

Kiki Bertens

In de tweede set verstapte Bertens zich nog bij een servicebeweging en ze leek zich daarbij bezeerd te hebben. Ze bleef echter goed bewegen en sloeg nauwelijks onnodige fouten.

Vuurpijlen

De Wateringse, die een zeer kalme indruk maakte, had steeds weer een antwoord op Sjarapova's vuurpijlen.

De Russin kwam in set drie nog wel terug van 5-1 tot 5-3, maar Bertens hield ondanks een wat stroeve laatste game - ze benutte haar tweede wedstrijdpunt - stand.

Maria Sjarapova

Top van de wereld

Het extreem hoge niveau dat Bertens woensdag tegen Wozniacki liet zien haalde ze dit keer weliswaar niet, maar opnieuw bewees de Wateringse dat ze op gravel tot de top van de wereld behoort.

Ze stijgt door haar zege nu naar de achttiende plek op de wereldranglijst.

Om de finale te bereiken moet Bertens vrijdag zien af te rekenen met de Française Caroline Garcia, die Carla Suarez Navarro met 6-2, 6-3 versloeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl