NOS SportAangepast

Bertens hoopt ook tegen Sjarapova op 'geen gewone dag'

Bertens maakt indruk met overtuigende zege op Wozniacki

Kiki Bertens haalde woensdag de headlines van de internationale media door in Madrid Caroline Wozniacki met slechts vier games terug naar Denemarken te sturen. Vandaag hoopt Bertens tegen een andere voormalig nummer 1 van de wereld, tennisdiva Maria Sjarapova, opnieuw op een zege van formaat.

Een masterclass in graveltennis, zo werd het optreden van Bertens tegen Wozniacki in vette letters omschreven op de website van de WTA, de belangenorganisatie voor het professionele vrouwentennis. De Deense krant Jyllands Posten schreef dat Bertens haar tegenstandster met een les in graveltennis tot pure frustratie dreef.

Bertens beste wedstrijd ooit?

Slechts een uur had Bertens (26) nodig om Wozniacki aan de kant te zetten, waarmee ze net als vorig jaar in Madrid de kwartfinales heeft weten te halen. "Het was echt een heel goede wedstrijd en ik denk wel een van mijn beste ooit", meldde Bertens op de website van de WTA.

"Alle slagen gingen in: ik sloeg drivevolleys, dropshots, bijna alles. Dit is geen gewone dag voor mij. Hopelijk kan ik er hier nog een paar hebben zoals deze. Ik ben blij om terug te zijn in Madrid, want alle wedstrijden die ik hier heb gespeeld, zijn erg goed gegaan."

Bertens heeft dit jaar tien partijen gespeeld op gravel en daarvan won ze er negen. Alleen vorige week in Stuttgart moest ze haar tegenstandster, Karolina Pliskova, feliciteren.

Ook coach Sluiter onder de indruk

Coach Raemon Sluiter hoefde niet lang te zoeken naar een verklaring voor de zege van zijn pupil. "Het is een combinatie van het feit dat Kiki goed in vorm is en dat de omstandigheden hier in haar voordeel werken", aldus Sluiter in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken.

"Voor Wozniacki is gravel haar minste ondergrond, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. De ballen hebben een wat hogere stuit hier in Madrid, want het ligt wat op hoogte. Kiki vindt dat prettig, Wozniacki wat minder."

Madrid behoort in het vrouwentennis tot de grotere toernooien, de categorie die net onder de grandslams valt. De complete wereldtop is er aanwezig en het prijzengeld is daar ook naar. Met haar kwartfinaleplaats heeft Bertens al 149.390 euro bij elkaar geslagen.

Sjarapova nog niet goed op gravel

Vandaag is Sjarapova de tegenstandster van Bertens. De Russin had tot deze week geen partij meer gewonnen na de Australian Open in januari.

Maria Sjarapova

Recent besloot de huidige nummer 52 van de wereld de samenwerking met de Nederlandse coach Sven Groeneveld te beëindigen. In Madrid wordt ze bijgestaan door haar oude coach Thomas Högstedt.

Bertens en Sjarapova gaan pas in de namiddag de baan op. Volgens het schema zal hun partij niet voor 15.30 uur beginnen. Bertens trof de vijfvoudig grandslamkampioene nog niet eerder in haar carrière.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl