Jelle van Gorkom boekt langzaam maar zeker vooruitgang na zijn zware crash tijdens een training in januari. De revaliderende BMX'er heeft zijn eerste meters gemaakt in een driewieler, zo blijkt uit een filmpje dat hij op Instagram heeft geplaatst.

Van Gorkom maakt eerste meters op de fiets

"Dit was een geweldig gevoel", schrijft Van Gorkom bij de video. "Dit was absoluut een gevoel van vrijheid en vooral opnieuw een stap in de goede richting."

Met een knipoog schrijft Van Gorkom er ook bij dat hij op het punt heeft gestaan om zich in te schrijven voor de driewielersklasse bij de wereldbekerwedstrijden van afgelopen weekeinde op sportcentrum Papendal.

Van Gorkom was zondag wel aanwezig bij de wedstrijden, als toeschouwer. In een rolstoel zag hij onder meer hoe alle BMX-toppers schouder aan schouder stonden en met een spandoek een speciaal eerbetoon voor hem hielden.

Ongeluk op Papendal

Voor Van Gorkom was zijn aanwezigheid op Papendal ook een terugkeer naar zijn thuisbaan waar het afgelopen winter op vreselijke wijze misging tijdens de training. Van Gorkom ging hard onderuit doordat een veiligheidsketting niet was weggehaald.

Hij liep gebroken ribben op, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren. Van Gorkom lag twee weken in coma. De revalidatie zal nog lang duren.

STER reclame