De Rabobank Scanner
NOS NieuwsAangepast

Rabobank stopt met scanner voor internetbankieren

Klanten van Rabobank hoeven binnenkort geen kastje meer te gebruiken om in te loggen bij internetbankieren of om betalingen goed te keuren. De bank gaat het gebruik van de Rabo Scanner geleidelijk afbouwen.

Het is niet meer nodig om met een apart apparaatje betalingen te verifiëren, daar zijn tegenwoordig andere manieren voor, bijvoorbeeld met een smartphone. "Je kunt hierbij denken aan 5-cijferige inlogcodes, het lezen van een vingerafdruk of hand- en gezichtsherkenning, in combinatie met allerlei monitoringsmogelijkheden", zegt directielid Bart Leurs tegen De Telegraaf.

De Rabo Scanner is 3,5 jaar geleden ingevoerd als opvolger van de Random Reader. Het apparaatje leest kleur-codes en genereert daarna een signeercode. Er zijn meer dan 5 miljoen van die apparaten in omloop.

Klanten die per se de scanner willen blijven gebruiken, die mogen dat blijven doen, belooft de bank. Nieuwe klanten krijgen het apparaat niet meer standaard in huis.

TAN-code

Ook bij ING is de manier waarop klanten inloggen aan het veranderen. Eind dit jaar verdwijnen bij de bank de TAN-codes die jarenlang nodig zijn geweest om te internetbankieren. ABN Amro houdt voorlopig vast aan de aparte e.dentifier, al kunnen klanten wel steeds meer zaken regelen in de app zonder dat apparaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl