NOS NieuwsAangepast

ING stopt dit jaar met TAN-codes

Klanten van ING gaan op een andere manier online bankieren. De bank stopt na ruim 30 jaar met het gebruik van TAN-codes.

Een TAN-code moest worden ingevoerd bij het doen van een betaling. Klanten kregen de TAN-codes op een papieren lijst van de bank of ze kregen een berichtje met de code op hun mobiele telefoon. De Consumentenbond waarschuwde vorig jaar nog dat de TAN-codes op een papieren lijst relatief onveilig zijn.

ING stapt nu over op een systeem waarbij klanten via de ING-app op hun mobiele telefoon toestemming moeten geven voor een betaalopdracht. Het afgelopen jaar hebben ruim 1,1 miljoen klanten op die manier al groen licht gegeven voor hun betalingen.

De bank heeft ook klanten die geen mobiele app gebruiken en nog de papieren lijsten met TAN-codes hanteren. Toch moeten ook die klanten voor het eind van het jaar op een andere manier hun fiat geven aan betalingen. De bank werkt nog aan een oplossing voor die klanten, maar hoe die eruit gaat zien is nog niet bekend.

Girotel

ING gebruikt al meer dan dertig jaar de TAN-codes. De codes werden voor het eerst gebruikt in 1986, bij de introductie van de Girotel. Dat was de eerste mogelijkheid voor elektronisch bankieren bij de Postbank.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl