LeBron James op weg naar twee van zijn 29 punten
NOS SportAangepast

Cavaliers denderen over Raptors heen en bereiken Conference-finale

Zo veel moeite als Cleveland Cavaliers in de eerste ronde van de NBA-play-offs kende met Indiana Pacers (4-3), zo vlotjes heeft het team rond sterspeler LeBron James afgerekend met Toronto Raptors. Na vier duels is de klus in de tweede ronde al geklaard en is de eindstrijd van de Eastern Conference bereikt.

Na drie nederlagen op rij hadden de Raptors in de best-of-seven-reeks een stunt nodig om alsnog de tweede ronde te overleven, maar die heeft er geen moment ingezeten in wedstrijd vier. In Cleveland keek de Canadese formatie halverwege al tegen een 63-47 achterstand aan. Die marge werd na rust alleen maar groter.

Nachtmerries

Mede dankzij de inbreng van de 33-jarige James, die 29 punten, elf assists en acht rebounds voor zijn rekening nam, won de thuisploeg afgetekend met 128-93. Bij Toronto, dat zich als nummer één in de reguliere competitie voor de play-offs had geplaatst, was Jonas Valanciunas topscorer met 18 punten.

"LeBron was niet te stuiten", legde Raptors-coach Dwane Casey zich neer bij het lot van zijn ploeg. "Hij bezorgde ons nachtmerries. Maar we hebben het hier ook wel over iemand die de boeken ingaat als een van de beste basketballers ooit."

76ers verkleinen achterstand

Het blijft nog even ongewis welke club de Cavaliers, die al voor het derde jaar op rij de Raptors in de play-offs elimineerden, gaan treffen in de Conference-finale. Boston Celtics heeft nog altijd de beste papieren, maar zag Philapdelphia 76ers, dat in eigen huis met 103-92 zegevierde, wel tot 3-1 terugkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl