De man gooide in februari spullen uit zijn appartement in het centrum
NOS NieuwsAangepast

Syriër die mensen neerstak in Den Haag gooide huisraad naar buiten

De Syriër die gisteren in Den Haag drie mensen neerstak, gooide in februari zijn huisraad naar buiten, bevestigen bronnen aan de NOS. Dat doet vermoeden dat de man psychische problemen had. Het is de 31-jarige Malek F, die tussen het centraal station en het Binnenhof woont.

De voordeur van de woning is verzegeld. De politie heeft er vanavond opnieuw onderzoek gedaan. Gisteravond werd de woning ook al doorzocht, nadat de verdachte bij station Hollands Spoor schijnbaar willekeurig drie mensen neergestoken had.

F. stond niet op de lijst van potentiële terreurverdachten. De politie doet een uitvoerig onderzoek naar hem, waarbij al zijn "verbale uitingen" worden nagegaan. Daarbij wordt ook terrorisme als mogelijk motief onderzocht, hebben verschillende bronnen laten weten.

Afschuwelijk

De drie slachtoffers zijn buiten levensgevaar, maar liggen nog wel in het ziekenhuis. Minister Grapperhaus laat weten dat hij het een afschuwelijke gebeurtenis vindt. Hij zegt dat het nu een zaak is van het lokaal gezag en het OM.

De dader is aanspreekbaar. Hij ligt in het ziekenhuis, omdat hij bij zijn arrestatie in een been is geschoten. Hij is vastgeklonken aan zijn bed en wordt permanent bewaakt, zeggen bronnen.

Gisteren zei de politie dat de 31-jarige man bij hulpverleningsinstanties alleen bekendstond vanwege verward gedrag. Burgemeester Krikke liet weten dat "er op dit moment geen signalen zijn dat er meer speelt dan dit".

Opvallend

"Er zijn getuigen die zeggen dat de man 'Allahoe akbar' riep", zegt NOS-verslaggever Robert Bas. Omroep West sprak met een getuige die zei dat de man iemand de keel probeerde door te snijden. "Het is interessant om te kijken of hij banden had met radicale moslims", zegt Bas.

Mes

De dader liep na de steekpartij verder tot hij door drie agenten werd beschoten. Een kogel trof hem in zijn been. Toen hij daarna zijn mes niet wilde weggooien werd hij getaserd. Uiteindelijk is hij door leden van een arrestatieteam aangehouden en naar een ziekenhuis overgebracht.

Vandaag zijn nieuwe beelden naar buiten gekomen van de arrestatie, let op: deze kunnen als schokkend worden ervaren.

Nieuwe beelden arrestatie verdachte Den Haag

De Rijksrecherche onderzoekt de zaak, zoals gebruikelijk bij situaties waarbij de politie geschoten heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl