NOS SportAangepast

Schippers is nog wat moe, maar mag weer racen: heel veel zin in

Schippers is nog wat moe, maar mag weer racen: heel veel zin in

Voor Dafne Schippers begint vanavond het nieuwe atletiekseizoen. Ze loopt in Doha bij de eerste Diamond League-wedstrijd van het jaar in een topveld de 100 meter. En dat terwijl ze er net een trainingskamp van drie weken in Florida heeft opzitten.

"Het is voor mij nog wel een gek besef dat het seizoen eraan komt. Je merkt dat je nog wat moe bent van het trainingskamp, maar we gaan het zien. Ik heb vooral heel veel zin om weer te racen", laat ze weten.

Piekmoment moet EK worden

Waar ligt haar piek dit seizoen? "Nou, voor mij zijn het vooral een aantal Diamond League-wedstrijden die belangrijk zijn. En uiteindelijk gaan we in augustus naar de EK in Berlijn natuurlijk, waar voor mij de piek ligt." En op 3 juni zijn in Hengelo de FBK Games.

Schippers, regerend Europees kampioene op de 100 meter en tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter, verschijnt in Doha rond 18.30 uur aan de start met haar grote rivale: olympisch kampioene Elaine Thompson.

Maar ook wereldindoorkampioene Murielle Ahouré, de nummer twee van het afgelopen WK, Marie-Josée Ta Lou, en de snelle Blessing Okagbare doen mee. Alleen wereldkampioene Tori Bowie is er niet bij.

"Voor Schippers gaat het vanavond om het lopen van een lekkere wedstrijd", zegt NOS-verslaggever Léon Haan. "Het is een eerste krachtmeting met haar concurrenten. De tijd is niet zo belangrijk, maar met de warme temperaturen en de snelle baan zou het er in Doha wel snel aan toe kunnen gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl