Maart 2018: Dafne Schippers op de WK indoor in Birmingham
NOS SportAangepast

Schippers ook dit jaar blikvanger op FBK Games

Dafne Schippers is ook dit jaar weer de blikvanger op de FBK Games in Hengelo. De Utrechtse sprintster komt tijdens het atletiekevenement op 3 juni uit op de 200 meter. Op die afstand is Schippers tweevoudig wereldkampioene.

In 2015 dook Schippers in het Fanny Blankers-Koen Stadion als eerste Nederlandse atlete onder de 11 seconden op de 100 meter: 10,94. Een jaar later kwam ze uit op de 200 meter, vorig jaar won Schippers in Hengelo de 100 meter.

"Ik loop altijd goed in Hengelo en na al die jaren voelt het een beetje als thuiskomen", aldus Schippers. "Het enthousiaste publiek en de sfeer in het stadion geeft me echt een kick."

Het buitenseizoen van Schippers begint op 4 mei bij de Diamond League-wedstrijden in Doha (100 meter). Op 12 mei loopt ze in Shanghai de 200 meter.

Andere opzet

De 37ste editie van de FBK Games krijgt dit jaar een andere opzet, meldt toernooidirecteur Hans Kloosterman. "Minder disciplines, meer spektakel. We richten de onderdelen in als echte battles, veelal rondom onze Nederlandse toppers."

"In het geval van Dafne Schippers betekent dat dus een rechtstreeks duel met een belangrijke concurrente van haar. Op alle elf disciplines willen we een vergelijkbare internationale krachtmeting presenteren'', aldus Kloosterman.

Juni 2017: Schippers wint 100 meter bij FBK Games

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl