NOS SportAangepast

Schippers wint en geniet van 'geweldige sfeer' bij FBK Games

Dafne Schippers heeft bij de FBK Games de 100 meter op haar naam geschreven. De 24-jarige sprintster was in Hengelo weliswaar de snelste, maar de tijd die ze liet noteren sprak niet echt tot de verbeelding. Met 11,08 bleef ze ruim een tiende boven haar beste seizoenstijd.

Schippers wint 100 meter bij FBK Games

Schippers won donderdag bij de Diamond League-wedstrijden voor het eerst in dit seizoen een wedstrijd over 100 meter. De 10,99 die ze daar noteerde, is internationaal gezien de vierde tijd van het jaar.

"Het liep al iets soepeler dan in Rome", vertelde Schippers na de race in Hengelo. "Ik bouw op naar Londen (WK in augustus, red.), dus het moet iedere keer een beetje harder. Het is geweldig om hier te lopen, daar kan ik echt enorm van genieten."

Schippers: iedere keer een beetje harder

Achter Schippers finishte de Nigeriaanse Blessing Okagbare-Ighoteguonor als tweede in een tijd van 11,16, Carina Horn uit Zuid-Afrika noteerde met 11,35 de derde tijd.

Naomi Sedney passeerde als vijfde de meet in 11,50 en Jamile Samuel eindigde als achtste in 11,68. De drie Nederlandse sprintsters zijn al verzekerd van een ticket voor de WK atletiek.

Nederland tweede op 4x100 meter

Schippers kwam eerder op de dag ook al in actie op de estafette. Ze liep op de 4x100 meter samen met Eefje Boons, Naomi Sedney en Jamile Samuel de tweede tijd (43,02). De Duitse atletes waren het snelste in Hengelo (42,25).

De Nederlandse estafettevrouwen zijn al zeker van een startbewijs voor de WK atletiek in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl