NOS SportAangepast

Schippers de snelste op 100 meter in Diamond League

Schippers en Hassan imponeren in Rome

Dafne Schippers heeft bij de Diamond League-wedstrijden in Rome de 100 meter op haar naam geschreven. De Utrechtse snelde met lichte meewind naar 10,99.

Schippers kon de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou (11,03) maar net van zich afhouden. Michelle-Lee Ahye uit Trinidad en Tobago werd met een tijd van 11,07 derde.

Schippers had van de acht atletes in de race als enige dit seizoen onder 11,00 gelopen. Ze maakte haar favorietenrol waar, maar vanzelf ging het niet voor de Europees kampioene.

Na een matige start werkte zich op naar voren om halverwege de race de leiding te nemen. De 24-jarige Schippers moest in de laatste meters nog flink aanzetten om Ta Lou voor te blijven.

Schipppers: ik kwam hier om te winnen

"Ik kwam hier om te winnen, dus ik ben blij met de winst", sprak een opgetogen Schippers na de race. "De start was oké, de race was oké, maar het moet nog wel een stapje verder. Ik miste een paar passen, kon er gelukkig wel weer inkomen en aan het einde mijn versnelling inzetten."

"Je moet meerdere 100 meters lopen, dan kom je er echt weer in. Daarom is het fijn om een paar races achter elkaar te lopen. Dit is een mooie opstap naar de FBK Games in Hengelo. Daar probeer ik komend weekeinde weer een goede race neer te zetten."

Martina achtste op 200 meter

Op de 200 meter kon Churandy Martina geen potten breken. De Nederlander werd met een tijd van 20,74 achtste en laatste. De zege ging op overtuigende wijze naar de Canadees Andre De Grasse in 20,01. De Fransman Christophe Lemaitre werd in 20,29 tweede, voor de Amerikaan Ameer Webb (20,33).

Martina: lekker in vorm komen voor grote toernooien

Martina was na afloop vooral blij dat hij weer een wedstrijd had kunnen lopen. Zijn laatste race was een maand geleden en sindsdien kampte hij met wat blessures. "Langzaam maar zeker gaat het de goede kant op. Ik ben blij dat ik weer kan lopen, een beetje pijnvrij. Ik moet nu gewoon lekker in vorm komen voor de grote toernooien."

Komend weekeinde staat Martina net als Schippers aan de start in Hengelo. "Ik wil daar sowieso harder lopen dan hier. Dat is belangrijk, zodat ik klaar kan zijn voor de WK in Londen. Want dat is het belangrijkste."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl