NOS NieuwsAangepast

Beelden inval schutter Las Vegas vrijgegeven

De politie van Las Vegas heeft nieuwe beelden vrijgegeven van na de schietpartij in Las Vegas, waarbij vorig jaar 58 mensen omkwamen. Het zijn beelden van de bodycams van twee agenten die de hotelkamer van schutter Stephen Paddock binnenvielen.

Op de beelden is onder meer te zien hoe de agenten een geweer vonden bij een kapot raam en er liggen ook andere wapens. Er zijn geen beelden van de eerste agent die de hotelkamer bestormde, omdat die zijn bodycam niet had aangezet. Mogelijk overtrad hij daarmee politieregels.

Ook is te zien hoe de agenten door de gangen van het hotel sluipen voor ze de kamer van de dader binnenvallen:

Agenten vallen hotel binnen: 'oh mijn god'

Volgens Amerikaanse media is ook het lichaam van Paddock te zien op het nieuwe beeldmateriaal.

De schietpartij was tijdens een openluchtconcert in Las Vegas. Paddock (64) opende het vuur vanaf de 31ste verdieping van een naastgelegen hotel en pleegde daarna zelfmoord. Volgens de politie handelde hij alleen. IS eiste de aanslag op.

Meer materiaal

Amerikaanse media hadden juridische procedures aangespannen om de beelden in bezit te krijgen. Ze willen dat nog meer politiegegevens over de schietpartij naar buiten worden gebracht, zoals opnames van bellers met alarmlijn 911. De autoriteiten zeggen dat de komende weken meer materiaal wordt vrijgegeven.

Volgens de politie bevatten de beelden geen nieuws. "Wat te zien is, verandert helemaal niets aan wat we kort na de misdaad al wisten", zegt sheriff Joe Lombardo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl