Real Madrid viert het bereiken van de Champions League-finale
NOS VoetbalAangepast

Real weerstaat aanvalsgolf Bayern en bereikt finale Champions League

Real Madrid heeft opnieuw de finale van de Champions League bereikt. De winnaar van de laatste twee edities had na de 2-1 zege in München thuis genoeg aan een 2-2 gelijkspel tegen Bayern, maar het bleef spannend tot de laatste seconde.

Zinedine Zidane werd in januari 2016 trainer van Real en verloor sindsdien geen enkele internationale wedstrijd in een knock-outfase. Naast de twee Champions League-titels legde hij met de club ook twee keer beslag op de Europese Super Cup en de wereldtitel voor clubteams.

Real en Bayern zijn Europese topclubs, maar beide ploegen maakten er defensief bij tijd en wijle een potje van. Bayern was voor rust beter en kreeg kans op kans. Net als vorige week opende Joshua Kimmich de score: al na drie minuten profiteerde hij van geklungel van Sergio Ramos.

Net als in de kwartfinales tegen Juventus kwam Real op eigen bodem dus al snel in de problemen. Niet veel later kopte Karim Benzema echter volledig ongedekt de 1-1 binnen, maar daarna had Bayern weer een paar keer kunnen scoren. De beslissende pass viel alleen steeds net niet lekker.

Grote blunder Bayern-doelman

Al vroeg in de tweede helft deelde Real een flinke tik uit: keeper Sven Ulreich ging als een amateur in de fout bij een terugspeelbal die hij door zijn benen liet gaan, waardoor Benzema simpel de 2-1 binnen kon tikken.

  • AFP
    Karim Benzema heeft Real op 2-1 gezet
  • AFP
  • AFP
    James Rodriguez
  • Pro Shots
    James na het maken van de 2-2
  • AFP
    Joshua Kimmich zette Bayern op 1-0
  • Pro Shots
    Bernabéu tijdens Real-Bayern

Toch was Bayern geenszins van streek. De Duitsers, die veel basisspelers - zoals de geblesseerde Arjen Robben - misten, gingen vrolijk verder met aanvallen en brachten de spanning helemaal terug via James Rodríguez. De Colombiaan (eigendom van Real) schoot in twee instanties de 2-2 binnen en liet het juichen na.

Bayern was in het vervolg dicht bij de verlossende 3-2. Zo redde doelman Keylor Navas fenomenaal op een inzet van Corentin Tolisso. Ook de heerlijke slotfase leverde kansen op, maar Bayern vergat zichzelf te belonen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl