Marcelo heeft gescoord voor Real Madrid
NOS VoetbalAangepast

Effectief Real zet grote stap richting finale met winst in München

Real Madrid heeft een uitstekende uitgangspositie veroverd voor het bereiken van de finale van de Champions League. De Spanjaarden waren op bezoek bij Bayern München, een duel dat onder leiding stond van Björn Kuipers, dodelijk effectief en gaan de return van volgende week in eigen huis met een 2-1 voorsprong in.

Bayern-trainer Jupp Heynckes moest binnen een halfuur al twee (noodgedwongen) wissels het veld insturen. Arjen Robben moest na acht minuten naar de kant met wat leek op een hamstringblessure en daarna moest Jérôme Boateng het veld met een liesblessure verlaten.

Voordat de verdediger het veld verliet, had Joshua Kimmich de Duiters op voorsprong gezet. De vleugelverdediger schoot knap raak vanuit een counter. Na de openingstreffer bleef het aanvallend ingestelde Bayern gestaag het Madrileense doel opzoeken, maar het vergat te overtuigen.

Arjen Robben geblesseerd naar de kant

Franck Ribéry verprutste een grote mogelijkheid met een slechte aanname, Robert Lewandowski kopte vlak voor rust op het lijf van keeper Keylor Navas en ook Mats Hummels miste een kans. Kort daarvoor had Marcelo de stand met een volley op de rand van het zestienmetergebied gelijk getrokken. Het was pas de eerste grote kans voor Real.

Dodelijk Real

Na rust herhaalde het spelbeeld zich. Bayern speelde met de aanval in gedachten, Real hield de gelederen dicht. Alle goede bedoelingen ten spijt, een fout van Rafinha leidde een Spaanse voorsprong in. De Braziliaan werkte de bal door het midden uit en zag de daaropvolgende tegenaanval benut worden door de ingevallen Marco Asensio.

In de poging een goed resultaat voor de return te verschaffen trachtte Bayern de stand om te buigen. Maar onder anderen Ribéry (redding Keylor Navas) en Thomas Müller (scrimmage) en Corentin Tolisso (stiftje naast) toonden zich niet overtuigend genoeg voor de goal.

Marco Asensio tekent voor de 2-1 voorsprong

Cristiano Ronaldo was onzichtbaar. De Portugees produceerde geen enkele poging op doel, in de zestien eerdere Champions League-duels dit seizoen lukte hem dit wel. Na zeventig minuten leek hij die statistiek aan diggelen te schieten, maar hij werd door Kuipers teruggefloten wegens hands.

Bayern zal er nog een hele kluif aan hebben om de eindstrijd op 24 mei in Kiev te bereiken. Slechts twee clubs lukte het eerder om na een verloren thuiswedstrijd toch de volgende ronde te bereiken: Ajax (1995/1996) en Internazionale (2010/2011).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl