Robin Haase

Gravelseizoen levert Haase vooralsnog louter frustraties op

Robin Haase is dit gravelseizoen nog altijd zonder overwinning. Net als in Marrakech en Monte Carlo heeft hij bij het toernooi van Estoril in de eerste ronde een nederlaag geleden in drie sets. Op een bijbaan verslikte hij zich in Cameron Norrie: 4-6, 6-3, 3-6.

Voor de 22-jarige Schotse nummer 103 van de wereld betekende het zijn eerste overwinning dit jaar op een ATP-toernooi. Wel baarde hij opzien door in de Davis Cup de Spanjaard Roberto Bautista Agut te verslaan op gravel.

Haase verloor tegen Norrie zijn eerste twee servicegames, maar kende in de tweede set geen problemen met de Schot. Toen hij in de derde set een break achterkwam, liet hij net als in Marrakech zijn frustraties de vrije loop. In Marokko richtte zijn woede zich op de baan en de ballen, in Portugal op de scheidsrechter.

"Je houdt je niet aan de regels!", schreeuwde hij. En zelfs na het matchpoint uitte hij nog zijn onvrede door een afdruk van een bal van eerder in de wedstrijd te controleren.

Roland Garros

Over het hele jaar genomen staat Haase op negen overwinningen en zeven nederlagen. Roland Garros, het belangrijkste graveltoernooi van het jaar, begint op 27 mei. Daarvoor doet hij nog mee aan de masterstoernooien van Madrid en Rome.