Robin Haase EPA

Veerkracht Haase wordt niet beloond in Monte Carlo

time icon Aangepast

Robin Haase is in de eerste ronde van het masterstoernooi van Monte Carlo dicht bij zijn eerste zege van het gravelseizoen gekomen, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de 20-jarige Rus Andrej Roeblev: 6-7 (7), 6-2, 5-7.

Vooral aan de eerste set zal de Hagenaar nog wel even terugdenken. Daarin kwam hij terug van een break achterstand en liet hij vervolgens vier setpoints onbenut, mede dankzij een toverbal van Roeblev en een slappe smash en een dubbele fout van zichzelf.

Pittoreske baan

Ondanks dat Roeblev sinds het behalen van de kwartfinales in Rotterdam geen set meer had gewonnen, had hij in de tiebreak aan een setpoint genoeg om de leiding te nemen op de pittoreske baan 2 van het tennispark aan de bergen en de zee.

PABeck
@el_tocardoo
The view and a match 👌 #Haase VS #Rublev #RolexMCMasters
1 jaar geleden

Een scheldkanonnade op zichzelf ("schandalig!") hielp Haase voor het begin van de tweede set van zijn frustraties af. Hij was opeens de bovenliggende partij, de rally's werden minder slopend en de volgende ronde lonkte.

Uit het niets werkte hij zich op 5-6 in de derde set toch in de nesten. Nederlands beste tennisser werkte nog wel twee matchpoints weg, maar leverde de partij in met een dubbele fout op het derde.

STER Reclame